Waarom reizen met een camper?
In het verleden hebben wij drie keer in het voorjaar een maand lang een camper gehuurd. Vooral de vrijheid beviel ons. Wij houden ervan elke dag verder te trekken. Graag rijden wij bijzondere trajecten: over bergpassen, in diepe kloofdalen en over simpele achteraf weggetjes naar pittoreske dorpjes en stadjes. Dit jaar kozen we opnieuw voor een reis met een camper, maar we wilden graag een kleiner exemplaar. Na een uitgebreid onderzoek kwamen we tot de conclusie dat de VW California het meeste aan al onze wensen voldeed.

Waarom reizen met een VW California camper?
De voordelen en nadelen van de VW California zijn voor ons duidelijk. Laten we beginnen met de nadelen. De VW camper heeft geen toilet en geen douche, maar nodigt zo wel uit tot bezoekjes aan cafés, restaurants en andere kleurrijke pleisterplaatsen en soms tot avontuurlijke plekjes in de natuur. Het belangrijkste voordeel is het rijgemak, want de VW California rijdt net zo gemakkelijk als een ruime personenwagen. De indeling is ongelofelijk efficiënt. De camper is standaard voorzien van een prima werkende ruime koelkast, twee gaspitten, twee tafeltjes, twee draaibare voorstoelen, een verstelbare achterbank, twee extra buitenstoeltjes weggewerkt in de achterklep, een beperkte schoonwater tank en tenslotte een geweldige kachel. Bij min zes graden gedurende de nacht boven op een pas in de Franse Alpen moesten wij de kachel nog laag zetten.

Hoe kwamen we bij Ease Camp terecht?
Laat, eigenlijk te laat, probeerden we bij bekende camperverhuurbedrijven in de door ons gewenste periode een VW California camper te huren. Het lukte niet meer. Bij onze zoektocht hadden we al eerder de website van Ease Camp op Marktplaats gevonden, maar huren via Marktplaats voelde voor ons niet goed. Nu we geen keuze meer hadden namen we tenslotte toch contact op met Ease Camp.

De VW California
Keuze Ease Camp was achteraf vanzelfsprekend. Op ons bericht werd, in tegenstelling tot sommige van onze eerdere ervaringen bij andere verhuurders, meteen door Menne Zaalberg gereageerd. Onze verzoeken om nadere gegevens werden plezierig en doelmatig beantwoord. Nu we uiteindelijke direct contact hadden bleek bij vergelijking met de reeds bekende concurrerende verhuurders de camper van Ease Camp zeer aantrekkelijk. De camper had, naast de standaard accessoires, ook nog een aantal plezierige extra’s.

Voordelen van het huren bij Ease Camp
In vergelijking met andere huurders is de VW California van Ease Camp nieuwer. Nog belangrijker zijn de aantrekkelijke extra accessoires: donker getint dubbel glas in het woondeel, extra ventilatieopening in de voorkant van het tentdoek van de slaapplaats boven, parkeersensoren voor en achter, een diesel besparend Start-Stop-Systeem, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een snel uit te zetten luifel. En niet te vergeten de extra multimedia accessoires: onze USB sticks met MP3 muziekbestanden werkten feilloos. Trouwens muziek bestanden op een smartphone kunnen met behulp van een bluetooth aansluiting ook voluit via de vier ingebouwde speakers gespeeld worden. Oh, ja er is ook nog een 3,5 mm mini jack aansluiting aanwezig voor de MP3 speler.

Wat kunnen we verder nog melden
De voorstoelen bevielen ons uitstekend. Voor het eerst geen enkele last van rugpijn ondanks de soms lange ritten. Het verbruik van de VW California van Ease Camp (140 PK) viel ons niet tegen: 1 liter diesel bracht ons 11 km verder. We reden veel berg op en af, maar wel langzaam. Het vermogen van 140 PK was voor ons ruim voldoende: gemakkelijk in de bergen, prima op de grote weg en pittig in het stadsverkeer. Na twee nachten besloten we te verhuizen naar het bovenbed. Iets moeilijker te bereiken, maar veel geriefelijker. Het openzetten van het dak gaat snel en gemakkelijk. Ook tijdens de lunchpauze hadden we op die manier snel stahoogte in de camper. Het formaat van de camper staat gebruik van normale parkeerplaatsen toe en maakt het bezoeken van steden daarmee eenvoudiger en aangenamer.

Gonneke en Hans

Bedankt voor uw aanmelding

We zullen u per email op de hoogte houden voor de verdere details van de borrel ter gelegenheid van ons 10-jarig jubilium. We hebben er al zin in!

 

Vriendelijke groet,

Menne Zaalberg

Ease Camp

Inventaris standaard aanwezig

Mandje in koelkast 1
Teiltje in wasbak 1
Levelers (om camper waterpas te zetten, set van 2) 1
Veiligheidshesjes 4
Schuimblusser 2 liter 1
Blusdeken 1
EHBO doos 1
CampingGaz gastank 907 1
Buitentafel (in schuifdeur) 1
Buitenstoelen (in achterklep) 2
Verloopsnoer CEE-contra 1
Buitenkabel 30m CEE 1
Parkeerschijf 1
Gordijntjes li + re zijruiten voor 1
Gevarendriehoek 1
Veiligheidshamer auto 1
Sleutels: auto met AB + watertank 1
Opdek matras beneden bed 1
Luifelsinger 1

Inventaris als optie beschikbaar

Kookpan 18cm 1
Koekenpan 20cm 1
Braadpan 24cm, BK 1
Pannen onderzetters 3
Schaal 2.0l met deksel, Mepal 1
Eetborden, Mepal 4
Soep/desert kommen, Mepal 4
Thee/koffie glazen 4
Drinkglas 4
Kelnersmes 1
Lepels 4
Messen 4
Vorken 4
Opschep-lepel 1
Toe-lepeltjes 4
Pol-lepel 1
Broodmes 1
Aardappelschilmesje 1
Afwasteiltje 1

 

Inschrijven nieuwsbrief

delen